Под патронажа на кмета на общината инж. Серьожа Лазаров,  днес в Лесичово стартира инициативата „ Хайде да четем в парка”, съобщи зам.кмета Веселина Милкова. Идея на кмета и екипа му е приета и подпомогната от народно читалище „ Отец Паисий”. Кампанията ще продължи  до 30 юни, в рамките на два часа дневно,  като в нея могат да се включат всички, които обичат четенето. В първия ден, точно в 10ч.,  в парка на Лесичово се събраха десетки деца. Сред тях бяха малчуганите от местната детската градина, възпитаници на Центъра за временно настаняване от семеен тип на деца и младежи, ученици във ваканция.

Всички те бяха поздравени от кмета на община Лесичово инж. Лазаров, който дари за кампанията книжки от български автори. „Четенето е необходимост и любовта към книгите е непреходна. Часовете прекарани в четенето на любима книга остават в съзнанието на всеки човек за завинаги. Това наистина е прозорец към света, който обогатява повече от всичко.”, заяви в поздравава си към присъстващите инж. Серьожа Лазаров.

Той припомни, че в рамките на кампанията всеки, който желае, може да дари книга като остави посвещение за човека, който ще я вземе, за да я прочете. В последния ден на инициативата детето, прочело най-много книжки в рамките на кампанията, ще бъде наградено от организаторите.

16LAZAR2