Отборът на „Асарел-Медет” АД се класира на трето място сред българските компании в генералното класиране на Дванадесетия международен работнически спортен фестивал. Традиционната надпревара се проведе в курортния комплекс „Свети Константин и Елена” в периода 17-21 юни. В състезанието се включиха над 50 отбора от повече от 20 държави. Асарелци допуснаха пред себе си само два български отбора в класиренето за купа „д-р Желязко Христов” – на „Марица Изток” ЕАД и на Община Шумен, а в общото класиране се наредиха на пето място.

В мъжкия турнир по тенис на маса дружеството участва с два отбора, като първия тим, съставен от Петко Габровски, Теодор Александров и Радослав Камберов, спечели първото място в отборната надпревара. Вторият тим, съставен от Асен Попниколов, Цветомир Цонев и Станислав Иванов, се класира на четвърто място. В индивидуалното класиране първи е Теодор Александров, следван от Габровски и Камберов.

В плажната борба при жените Мария Оряшкова взе абсолютната титла, както и първото място в надпреварата над 60 кг, като на финала победи съотборничката си Тамара Панталеева. Със злато в по-ниската категория се окичи и Виолета Генчева, а отборът зае първото място. При мъжете Росен Димитров спечели първото място в кат. до 85 кг., Иван Нетов е трети, в същата категроя а отборът по плажна борба е шести.

В дисциплината „спортна табла” Румен Димитров и Росен Димитров донесоха второ място за „Асарел-Медет”, а вторият дует Манол Кънев – Николай Мехтеров е пети.

При бриджьорите Георги Елшишки, Стоян Радивчев, Николай Немигенчев и Стайо Чамов се класираха втори, като отстъпиха единствено пред тима на Израел.

При шахматистите асарелският отбор  в състав Петьо Караджов, Иван Смилянов, Анатоли Бабачев и Стайко Стайков се класираха девети. На осмо място е отборът по петанк, съставен от Събко Мехтеров и Тодор Ангелов.

В турнира по минифутбол отборът на „Асарел-Медет” не се класира за елиминационната фаза, въпреки че остана без загуба в групата. Момчетата, водени от Евгени Кривчев, победиха отбора на Българска национална телевизия с 10:1, но направиха два равни мача – с ТЕЦ „Гълъбово” 1:1 и с ТЕЦ „Марица Изток” 3:3.

Купата за трето място в отборното класиране бе връчена на лидера на СМФ „Подкрепа” в „Асарел.Медет” АД Иван Александров от президента на КНСБ Пламен Димитров.