Благодаря на всички хора, които бяха до мен през цялото време и ме подкрепяха. Без вашата помощ нямаше да стигна до тук! Стига ми и тази награда, че станах любимка на аудиторията и се издигнах до първо място с 2044 гласа. Пожелавам на всички участнички, достигнали до финала на конкурса, да го спечелят, защото всяка една от тях е красива, положила е много усилия и заслужава победата. Благодаря на моето семейство и на хората ,които стояха до мен и ме подкрепяха. Без вас нямаше да стигна до тук! Обичам ви! – това е написала във фейсбук профила си преди седмица красавицата Варсен Такворян от Пазарджик, която днес спечели престижното второ място в конкурса за „Най-красива абитуриентка 2015″. Момичето е възпитаничка на ЕГ“Б.Брехт“ в областния град.
Над три хиляди хубавици от цялата страна се стремиха към титлата, а тя бе спечелена от Габриела Иванова. Тя завърши СОУ „Желязко Терпешев“, град Любимец.
„Трогната съм! Предстоят ми изпити в ПУ „Паисий Хилендарски“, които се надявам да са успешни. Искам да уча „Публична администрация“. В деня, в който качих снимки, не съм си и помисляла, че ще стигна до финала, а още по-малко, че ще спечеля. Благодаря ви!“, коментира Габриела Иванова, след като разбра, че е спечелила конкурса на Dir.bg.

Най-красивата абитуриентка на 2015 година бе избрана от жури в състав:

Михаела Филева – певица и музикант, Български изпълнител на годината (2015, 2014), Жена на годината – музика (2013)
Антон Касабов – актьор в Холивуд и модел, 3 пъти световен шампион по бойни изкуства, 5 пъти европейски шампион на таекуондо
Константин Лунгов – театрален актьор, любим герой от рекламите, тв водещ от БНТ, MAD TV и ТВ7
Даниел Денев – танцьор, хореограф, актьор и модел, двукратен победител в Dancing Stars – Виетнам

„Много приятно впечатление ми направи Томислава Тушинова от Петрич заради по-нестандартния си, но забележително уместен стил. Елегантна и с перфектен избор на рокля и грим е също Елеонора Стоянова от Пазарджик. Но, осланяйки се на първоначалното впечатление, такова най-силно ми направи Габриела Иванова, която очевидно съчетава всички тези качества, плюс изразено и приятно излъчване“, коментира Константин Лунгов.

Наградата за Габриела е седмична почивка на Халкидики за двама.