Стотици ТИР-ове и леки автомобили преминаха през последния час през село Бошуля, като предизвикаха любопитството на местното население, съобщиха наши читатели. От АПИ съобщиха, че временно е затруднено движението при км 88 от АМ Тракия, поради катастрофа станала около девет часа сутринта. Движението в посока Пловдив се извършва в една лента. Трафикът в посока София се отбива по обходен маршрут през пътен възел Големеново – Пазарджик – път I-8 – АМ „Тракия“. Водачите на МПС да се движат с съобразена скорост и повишено внимание, предупреждават от пътната Агенция.

Микробус, който е бил с платформа и е бил натоварен с автомобили, е претърпял пътнотранспортно произшествие и автомобилите са паднали на пътното платно на магистралата. Колегите в момента са на място, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР. При инцидента няма пострадали хора, с изключение на едно момиче, което е с леки прорезни наранявания, но без сериозни проблеми. Младата жена е шофирала колата зад платформата и при изпадането на автомобилите предното и стъкло е било помляно.

Докато бъдат отстранени автомобилите от платното, движението се пренасочва през град Пазарджик, пътя за град Септември до магистралата, а в другото платно са взети мерки придвижването да става нормално. Проблем обаче има с липсата на указателни табели в Бошуля, голяма част от водачите на автомобили поемат вместо към магистралата в посока Ветрен.