Седмина извършители на кражби са задържани от полицаите в региона пред изминалите почивни дни. В РУ-Панагюрище била депозирана жалба от 71-годишния П.Т. от Пловдив. Пенсионерът съобщил, че от вилата му край Панагюрище била извършена кражба. Апашите проникнали в нея и успели да отмъкнат домашен алкохол, кухненска посуда и два декодера за цифрова телевизия. След проведеното разследване местните криминалисти спипали извършителя на престъпното посегателство Й.М.- 27г. от съседното село Бъта.

Тази нощ на кръстовище в областния град автопатрул при полицейския участък в квартал „Изток” засякъл конски впряг. В него пътували Д.Д.- 33г., А.Ц.- 24г., както и двама непълнолетни младежи. В каруцата униформените установили да се превозват три пластмасови контейнера за смет и два метални стълба от уличното осветление.

На улица в Септември автопатрул при местното полицейско управление установили двама съмнителни мъже. Апашите тъкмо извършвали кражба на електротелфер, собственост на местната кооперация. Станало ясно, че това са Д.Т.- 39г. от врачанското село Лиляче и софиянецът Я.И.- 39г. И седмината крадци са задържани в арестите на полицейските управления в Панагюрище, Пазарджик и Септември. Спрямо тях се водят бързи полицейски производства.