На територията на Пазарджик днес се проведе специализирана полицейска операция по пътен контрол с участието на екипи от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР, полицейските управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград, Панагюрище, група „Престъпления по пътищата”. Акцията е с насоченост основно към безопасността на велосипедистите, но включва и проверки на водачи на моторни превозни средства, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР – Пазарджик.

През 2014 година на територията на региона са станали 28 ПТП с участие на велосипедисти, като четирима са починали, а 20 са ранени. От началото на тази година пътните инциденти с колоездачи са общо 15 с 1 убит и 13 ранени. Най-рисковите участъци са малките пътни отсечки свързващи областния град с най-близките села- Главиница, Алеко Константиново, Мокрище, Драгор, Ивайло, Добровница. По тях обикновено се придвижват възрастни хора с велосипеди, които са особено рискови участници в пътното движение предвид на намалената физическа активност, забавени реакции, липса на светлоотразителни жилетки.

След внимателно анализиране на пътно-транспортната обстановка директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди провеждане на полицейски операции на пътна и охранителна полиция в тази посока. Днешната е една от тях, като на всички спрени и проверени велосипедисти униформените подаряваха по една светлоотразителна жилетка с надпис „ ВИЖ МЕ, НЕ СИ САМ НА ПЪТЯ”.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик изказва специални благодарности на Костадин Тошев – управител на търговска верига и автомобилен състезател за предоставените светлоотразителни жилетки, както и цялостната му активна дейност при провеждане на инициативите за пътна безопасност.