Кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров награди децата отличени за най – активни в кампанията „Хайде да четем в парка“, която приключи днес в общинския център, съобщи зам.кметът Веселина Милкова. По единодушно решение това са Стоян Костов на 12 г., Мартин Борисов на 8 г. и Костадин Грудев на 9 г. Като най – активните читатели те бяха наградени с чудесни енциклопедични книги за великите български владетели, личности и имена в нашата история.

„Човек става мъдър не със сила, а с четене“. С тази мисъл на Джордано Бруно инж. Лазаров напомни на децата колко важно е четенето от най – ранна възраст в поздрава си към тях. Той обеща кампанията „ Хайде да четем в парка” да се превърне в традиция и да се провежда всяка година в първите две седмици на ваканцията , като комбинираното четене ще бъде съчетано и с игри.
Специално за най – малките читатели от детската градина в Лесичево бе осигурена награда – книжка за създаването на българската държава.

За тържественото закриване на инициативата децата от ЦНСТ І и ІІ бяха приготвили почерпка за връстниците си. Гост на празника бе и Радка Кежева, която също поздрави децата, техните възпитатели и организаторите за чудесната инициатива.