Битката на семейство Десислава и Петър Гевечанови за промени в Наказателното законодателство ще продължат, споделиха те непосредствено след обявяването на присъдата за смъртта на детенцето им Петьо. Четири години затвор в общежитие от открит тип е смешно, за това, което той ни причини. Не приемаме извиненията му, те бяха бутафорни, той дори не се обърна към нас, за да ни изкаже съболезнованията си.

Към момента подписката на семейство Гевечанови е събрала над 20 000 подписа на хора от региона и цялата страна. Тя ще поеме към всички институции, от които зависи промяната и на Наказателния кодекс, и на Закона за движение по пътищата. Смъртта на децата ни го налага, каза Десислава.

За да подкрепят семейството тук бяха пристигнали и две жени от Стара Загора, които пък са в инициативния комитет на родителите на Паоло, които водят подобна битка.

Крайно време е да се разбере, че ако няма ефективни присъди и работещи закони, нищо в България няма да се промени коментираха и роднините на почерненото семейство. Законът предвижда максимално наказание от шест години, но ако обвиняемият се разкае и признае за виновен, те автоматично падат на четири, освен това наказанието не се изтърпява в затвора, а в затворническо общежитие, както ще стане в случая.

Присъдата на Пъков може да бъде обжалвана в четиринадесет дневен срок. Това най-вероятно ще се случи, каза адвокатът му Константин Симеонов.