Подписка за забрана на бойните кучета в центъра на Брацигово събират в родопския град.
Повод за сегашната акция е инцидент от миналата събота, при който домашен питбул нахапа жестоко възрастен мъж, който се е прибирал в къщи.

Проблемът ескалира, тъй като това не е единствения случай на жестоко нахапани хора. „Смятаме, че много хора ще ни подкрепят да не се отглеждат в центъра на града бойни кучета от породите питбул, питбултериер и ротвайлер, а също така и срещу бездомните кучета, които застрашават живота и здравето на гражданите.” – съобщи Анастасия Клянчева на своята фейсбук страница.

Апелираме за спешни действия от страна на Общината и отговорните институции. Не може да имаме претенции за развитие на туризъм и в същото време да има опасност за живота на хората, които се движат по тротоарите. Подписи се събират на площад „Централен“ и сладкарница „Венеция“.

Проблемът не е за подценяване, защото преди около година благодарение на домашен любимец семейство от Завет се озова в болница, обезобразено от питбула им. Те са били нападнати от собственото си куче. Без видима причина животното се нахвърлило върху стопаните си. Двамата били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Кубрат с разкъсни рани по краката и лицата. Впоследствие пострадалите били транспортирани в разградската болница за допълнително лечение, посочиха тогава от МВР.