Интервю на Елена НИКОЛОВА

Знаем, че българите са изключително талантливи хора и със сигурност това не остава незабелязано във всички точки на света. Днес за своя успех на световно ниво ще ни разкаже 23-годишният Слави Пецанов от Пазарджик. От дълго време вече, той работи с творци от американския музикален пазар, правeйки музиката за парчетата им. Отскоро е част от групата “Bears and owls” като от своя страна той е и неин мениджър. Повече за това, което прави ще разберем от самия Слави.

Здравей, Слави! Разкажи на хората какво точно правиш, кога разбра, че това е нещото, с което искаш да се занимаваш?

-Здравей , Ели! Преди бях съсредоточил вниманието си над баскетбола и всичките ми амбиции бяха свързани с него. Всичко, обаче, се промени, когато осъзнах, че искам да се занимавам с нещо много по-вълнуващо и интересно, нещо, което да ме кара да се чувствам свободен, да ми позволява да изразявам себе си. Бях на около 16 години, намерих в интернет една програма на която се прави музика и се започна. В началото беше трудно, защото всичко, което мога съм научил сам. Правих дадено нещо, след това триех и всичко наново и това се повтаряше, докато нещата не започнаха да се получават.

Ти си мениджър на Bears and Owls- каква точно е дейността ти, извършвана за групата? Запознай ни с вашата работа.

-Част съм от Bears & Owls като Producer/Manager. Освен че правя музика, отговарям на имейли, говоря с агенти, артисти, tour agents- неща, които по принцип се вършат от няколко различни човека. Но не се оплаквам, напротив, чувствам се пълноценен.

Като продуцент вече имаш и своя пръв артист- Виктория Адамс. Разкажи ни повече за нея.

-Виктория е много талантлив текстописец и прекрасен човек. Работила е с много от известните лица в бранша. Смятаме занапред да имаме много общи проекти, с които да изненадаме и българите

Какви са по-мащабните ти планове ти за в бъдеще? Виждаш ли перспективи да се развиваш тук- в България, или смяташ да работиш някъде извън страната?

– Лондон, Торонто, Лос Анджелис предимно (хаха) .Наистина имам намерение да се развивам и работя с артисти извън пределите на нашата страна ,но мисля че и тук има добри изпълнители- дори работя с Емил който беше участник в X Factor, Лазар Вълчев и др. Тези момчета са от моя роден град. Има доста талантливи артисти на нашата сцена, като наистина имам огромно желание да работя с Графа или Мария Илиева. В момента започваме работа със Soshy (Timbaland) правили сме парчета за Aion Clarke, Nyla ( Brick & Lace ) също с Camille Purcell ( Tinchy Stryder,Cheryl Cole) ,Ashley David ,K Koke , (Roc Nation) , Rikanatti ( Shady Records) , Nightmare , Cyber…

Очевидно, наистина си постигнал нещо, щом са те забелязали хора от световния музикален пазар. Кои са качествата, според теб, които са те направили забележим и различен?
-Усмихнат, позитивен и приятелски настроен, нетипично за българите.

Какво си пожелаваш занапред?
-Пожелавам си да съм здрав другото е постижимо с много труд и хъс за работа.

В момента Слави Пецанов работи и със Soshу.