Служителите на МВР бяха поздравени за празника от вътрешния министър Румяна Бъчварова. В обръщението си Бъчварова не пропусна да добави, че тя и екипът й правят ежедневно всичко възможно, за да отстояват интересите на полицаите и да осигурят адекватни условия на труд за всеки служител на МВР.

„Съзнавам, че професията, която сте избрали е трудна. Тя е съпътствана от рискове и стрес, които много хора не биха поели. Затова бих искала да Ви благодаря за избора, който сте направили и за смелостта, която проявявате с решението си да служите на държавата и на гражданите. Разчитам и вярвам, че заедно можем да превърнем МВР в още по-ефективна система за сигурност, която е адекватна на новите предизвикателства.
Благодаря Ви за усилията които полагате всеки ден. Желая на Вас и Вашите семейства здраве, благополучие, лични и професионални успехи“, посочи Бъчварова.

„Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас. Като заместник министър-председател и министър на вътрешните работи Ви уверявам, че всеки ден аз и екипът ми, правим всичко необходимо и възможно, за да отстояваме Вашите интереси и да осигурим адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати“, допълва тя.