За седми пореден път в Ракитово вчера вечерта бяха връчени наградите от Националния литературен конкурс на името на „Милош Запков“. Носител на голямата награда стана поетът Иван Цанев.

Наградата на кмета, която се връчва за втора поредна година, отиде при Светла Гунчева и книгата й „Картина от Кандински“.

06paca

В съпътстващия конкурс за ученици наградените са Милена Галанова в раздел поезия и Николета Гергова в проза. В раздел хумор няма излъчен победител. Поощрителна награда за участник от Ракитово се връчва на Невена Андонова за книгата й „Полет към теб“.

Официалното награждаване се проведе на тържествена церемония в навечерието на празника на град на Ракитово – на 5 юли, от 18,30 часа в залата на читалище „Будилник 1898“.

06boreto

Днес празничната вечер ще закрият софиянците от FIRE ROCK, а утре – любимците на пазарджиклии  – ROCKA ROLLA. В първия ден програмата включва концерт на прекрасната Невена Цонева, веднага след нея за любителите на българския фолклор ще пее Росица Пейчева. На 7-ми, когато е същинският празник  на Ракитово / от 2000 г. насам/, специални гост-изпълнители ще бъдат  новата формация ТОНИКА ДОМИНИ – Красимир и Вили Гюлмезови от „Шик“ и Ева от „Тоника“.

Денят ще стартира с храмовият празник на обновения храм „Св. Вмца Неделя“ в Ракитово. Тържествената служба ще бъде отслужена от  отец Стоил Лазаров.

06PLAKAT1