Община Пазарджик обявява началото на Третия национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев” за 2015 г. Право за участие в него имат автори до 30-годишна възраст, съобщи кметът Тодор Попов.

Участието е анонимно, като всеки автор участва с до 5 непубликувани стихотворения, които се изпращат по електронен път /secretary@pazardjik.bg/ или по пощата. Крайният срок за получаване на творбите е 18 септември. Резултатите от конкурса се обявяват на 1 октомври, Деня на поезията. Наградите са: издаване на стихосбирка на най-добре представилия се автор и издаване на сборник със стихотворения на други автори, участвали в конкурса и отличени от комисията.

Националният конкурс за млади поети се провежда на 2 години, като първият от тях беше през  2011 година, в която се навършиха 100 години от смъртта на поета. Носители на наградата на името на поета са Стефан Радев /2011 г./ и Лилия Кашукеева /2013 г./. Тази година Пазарджик ще бъде домакин на поети и писатели от цялата страна, коит още гостуват по повод Деня на поезията, за да представят своето творчество в града на поетите – Пазарджик.