Три са тежките катастрофи станали на територията на областта, при които са убити двама, а един е ранен, съобщиха от ОД МВР – Пазарджик.

Първата от тях станала вчера рано сутринта на улица в пазарджишкото село Мало Конаре. 61-годишният жител на селото В.К. при ляв завой блъснал с микробуса си мотопедиста и негов съселянин В.П.- 52г. Пострадалият  е бил транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактури по тялото.

Както вчера съобщихме тежка катастрофа със загинало дете стана около 14.00ч. на пътя между Пазарджик и Пловдив. Внезапно изскочилото на пътното платно 8-годишно момченце е било блъснато от преминаващ микробус, собственост на частна фирма. Водачът П.Б.-21г. от пловдивското село Първенец е бил тестван с дрегер, като пробата е отрицателна.

Сигнал за третия трагичен инцидент бил получен тази сутрин около 08.30ч. В района на 79-ти километър от АМ „Тракия” по посока за София водачът на лек автомобил „Фолксваген” загубил контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се блъснала в намиращото се край магистралата дърво. В резултат на жестокия удар водачът е починал на място. За изваждането му от силно деформираното возило била необходима и намесата на аварийно-спасителен екип от РСПБЗН-Пазарджик. Установено е, че починалият е С.Л.- 57г. от Раковски. И по трите случая са образувани досъдебни производства.