Благотворителна вечеря – ифтар се състоя снищи в Драгиново, по повод на течащия в момента свещен за мюсюлманите празник Рамазан Байрям. Главният мюфтия Мустафа Хаджи също дойде, за да уважи традицията, а също така и родното си място, тъй като той е тясно свързан не само чрез произхода си, а и духовно с най-голямото мюсюлманско село в нашата област.

През ученическите си години Мустафа Хаджи тайно взима частни уроци по религия при ходжите от селото, а след това – във Велинград и други населени места. В началото на 1990 г. става имам в родното си село и две години практикува тази дейност. После е назначен за заместник главен мюфтия в Главното мюфтийство, София. През 1993 г. заминава за Йордания, където завършва Теологическия факултет на Университета „Ярмук“. През 1997 г. се дипломира и се завръща в България.

Над петстотин души се събраха на площада пред читалище „Методи Драгинов“ снощи. Традицията повелява храненето да започне след залез слънце, а благотворителната вечеря се дава от богатите на бедните.

*Снимка – Драгиново/Драгиново – фейсбук