Мемоарната книга на Борис Димитров – „Последният ПЪРВИ на Пазарджик“ ще бъде представена днес на септемврийските си читатели. Събитието е насрочено за 18 ч. , в Пленарната зала на Община Септември.

Книгата обхваща периодът, в който Борис Димитров е работил като Областен секретар на Комсомола, работата му в областта на спорта, културата, икономиката, пребиваването му в Коми, както и дейността му като последният Първи секретар на ОК на БКП в Пазарджик.

Читателите ще видят и епизоди от живота на Борис Димитров, в които той представя своето родно място, семейството си, както и случките, които са го накарали да оцени събития в недалечното минало. Книгата представлява интерес не само за историците, тя е ценна за всеки преминал през изпитанието на отминалите години, а също така и за младите, които никога не са ги виждали с очите си.

В мемоарното четиво авторът описва своите срещи с Михаил Горбачов и редица други бележити личности, с които го е събрала работата му. Някои от тях са останали приятели за цял живот, с други се  еразделил след дълбоки разочарования.