В събота и неделя предстои провеждането на традиционното рали „България 2015”. В тази връзка са и наложените ограничения по пътната мрежа в Пазарджишка област. Сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Пазарджик информира водачите на пътни превозни средства, граждани и гости, че се спира движението на ППС и пешеходци по трасето на състезанието, както следва:

1.Първи  и трети скоростни етапа (Мухово -Церово-)в събота, ще затворят за движение третокласен път ІІІ-803 от с.Лесичово до с.Мухово (трасето на състезанието продължава в Софийска област) и третокласен път от с.Церово до път ІІІ-803

Време за затваряне на трасето: 9.35 ч  до 14.20 ч.

Обходен маршрут: Пътуващите от и до с.Лесичово ще преминават по АМ”Тракия” през пътен възел „Калугерово”. Обходен маршрут за с.Мухово няма.

В неделя този скоростен етап ще се проведе изцяло на територията на ОДМВР София

2.Втори  и четвърти скоростни етапа (Горно Вършило – Мирово ) – в събота, ще бъде затворен за движение общински път след  село Горно Вършило

Време за затваряне на трасето: 10.57 ч  до 15.20 ч.

В затвореният участък на територията на ОДМВР Пазарджик няма населeни места.

 3.Дванадесети  скоростен етап (Мирово -Горно Вършило ) в неделя, ще бъде затворен за движение общински път  след  село Горно Вършило

Време за затваряне на трасето: 09.30 ч  до 11.40 ч.

В затвореният участък на територията на ОДМВР Пазарджик няма населeни места.

Допълнителна информация:

1 и 3 скоростен етап в събота:

Посоката на движение ще бъде от с.Мухово към с.Церово. Най- удобни и безопасни места за зрителите има на разклона Церово-Мухово. Зрителите могат да паркират автомобилите си на пътя от с.Лесичово към с.Мухово –преди трасето на състезанието и в центъра на с.Церово

 2, 4 и 12 скоростен етап:

Посоката на движение ще бъде от село Горно Вършило към село Мирово първият ден, а вторият обратно.Зрителите могат да паркират своите автомобили на път PAZ 1205. Забранява се престоя и паркирането на автомобили, както и присъствието на зрители по автомагистрала „Тракия”

По време на ралито, на възлови места и кръстовища по първостепенната пътна мрежа ще бъдат разположени полицейски наряди за регулиране на движението и информиране на гражданите.

Отправяме молба към всички водачи на ППС, гости и зрители на състезанието, стриктно да изпълняват разпорежданията и указанията на полицейските органи осъществяващи охраната на трасетата.

Тази година състезанието ще бъде проведено в памет на бившия председател на Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) Георги Янакиев и на загиналия на 28 юни по време на рали „Твърдица – Елена“ Тодор Славов. В него ще вземат участие двадесет и три състезатели от страната и чужбина. Стартът ще бъде даден днес в Самоков.

Сред по-любопитните имена е четвъртият в генералното класиране Рашид ал Кетби от ОАЕ, който ще кара с навигатор германката Карина Хеперие и автомобил „Форд Фиеста“ F5. Седмият в подреждането Рок Турк от Словения също е подал заявка за състезанието.

Българските екипажи имат срок до тази вечер да подадат своите заявки. На трасето ще се появят Георги Василев, Антон Титов, Борис Григоров, Здравко Минев, Щилян Тенчев, Васил Димитров, Владимир Сиврийски, Калин Бенчев, Христо Атанасов, Боян Безус, Дилян Станков и Светлан Радев.

Марковият шампионат на „Хюндай“ ще има четирима представители, които ще гонят точки изцяло за българския рали шампионат за втори път през годината. Пилоти на i20 Coupe ще бъдат Григор Григоров, Симеон Симеонов, Данчо Цвятков и Христо Гергов.

Пилотите ще покрият близо 196 състезателни километра в 14 скоростни отсечки. Свлачище в най-голямата отсечка е затруднило приготовленията по трасето в последните дни, каза отговорникът по сигурността Чавдар Здравков. Той обаче увери, че именно безопасността на пилоти, навигатори и фенове ще бъде акцентът на надпреварата, която за десета поредна година ще бъде проведена на територията на община Самоков.

За тази година са предвидени 196 състезателни километра, като всеки един от етапите е съгласуван с полицията. Над 360 души са ангажирани с организацията, като в това число не попадат служителите на полицията и пожарната, както и медиците. Имаше свлачище на 34-километровата отсечка, но сме се постарали да направим всичко по силите ни за почистване в най-кратки срокове. Там са разпределени пет линейки и четири пожарни автомобили, каза Здравков на пресконференция преди ралито.

Протичането на самото рали пряко можете да следите тук