Кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров откри в събота новия спортен комплекс на село Калугерово. Той включва футболно игрище със стандартни размери и изкуствена трева, нови трибуни със 640 места, на които са обособени 2 ВИП- ложи, административна сграда с модерни съблекални и необходимите допълнителни помещения, отделна спортна площадка за баскетбол и волейбол. Въпреки голямата горещина на откриването се събраха стотици жители на Калугерово и много гости от страната и региона.  Лентата на новото спортно съоръжение бе прерязана от инж. Серьожа Лазаров, кметът на Калугерово Иван Лазаров, председателят на ФК“ Спартак“-Калугерово Стефан Христов и областния координатор на ГЕРБ за региона Найден Шопов.

Новият спортен комплекс е изграден с проект по мярка 321 на програма „ Развитие на селските райони“ . Той включва, освен стадиона в Калугерово, и този в Лесичово, както и спортна площадка в Динката. Общата стойност на проекта е 3 милиона евро.
„ Обещах на жителите на Калугерово спортна площадка, а вижте какъв прекрасен стадион откриваме. Убеден съм, че няма село в пазарджишка област, а може би и в страната, където да има подобно спортно съоръжение.“ , заяви при откриването инж. Лазаров. На думите му отговори група от местни деца с репликата:“ Г-н Лазаров , продължавайте да обещавате по-малко и да правите много повече.“, което доведе до овации от насъбралите се хора. Кметът на община Лесичово награди с купа детския футболен отбор на местното училище и  пожела на подрастващите да настигнат и надминат батковците от ФК“ Спартак“- Калугерово. Той поздрави и  ръководството, и играчите на  футболния клуб на селото, които от новия сезон ще играят в престижната аматьорска „ А“ ОФГ, като пожела следващата година да се изкачат в по-горната областна група, още повече, че вече имат европейски условия за игра и тренировки.
Спортният празник завърши с футболната среща между ФК“Спартак“ –Калугерово и отбор от ветерани на ФК“Ботев“-Пловдив, която завърши с резултат 3:1 за пловдивските ветерани.