Още от девет сутринта мераклии за прохлада щурмуват минералните плажове в областта. Входът за минералния плаж в Белово е 7 лева за възрастни и 4 лева за деца до 14 години, като след 17.00 часа цената е 4 лева за всички. Плажът разполага с голям басейн с олимпийски размери, два по-малки басейна, както и с водна пързалка.

Това са и цените актуални за плажа в село Варвара. Той разполага с няколко басейна с различна големина и е удобен за семейства с малки деца. Удобство е и това, че в самия комплекс има ресторант и гостите нямат шанс да останат гладни. родителите пък със сигурност ще трябва да се бръкнат и за сладолед, както и безалкохолни, за да задоволят притенциите на наследниците си. За да не плащат залъгалките на висока цена, някои от посетителите пристигат оборудвани със солети, зрънчо и бонбони. 

Един от най-евтините за посетители плажове е този в град Стрелча. Там посещенията за деца до 6 години са безплатни, за ученици входът е 2 лева, а таксата за възрастни е 3.50 лв. За шезлонг се доплаща допълнително 1.50лв.

Вече работи и градската къпалня в Пещера. Почивният ден за плажа е понеделник, а работното време е от 10 до 18 ч. Пригответе си по левче за чадър и шезлонг, възрастните влизат срещу билет от 4 лв., децата от 7 до 18 години, както и пенсионерите и хората с увреждания плащат по два лева, а най-малките ползват услугата безплатно.