Младежката организация на ГЕРБ-  Пазарджик организира благотворителен футболен турнир в помощ на 19-годишната Славянка Тонева от Симеоновец, която пострада тежко при катастрофа и се нуждае от скъпоструващо  лечение.

На момичето  предстоят  осем нови терапии, като  всяка от тях струва по 6 хиляди евро. Това е непосилна сума за семейството на Славянка и младежите от ГЕРБ единодушно решихме да организираме тази спортна инициатива,  с която да призовем хората да помогнат според възможностите си, каза областният координатор Надежда Терзиева.

В  турнира, който ще се проведе на 26 юли на стадиона в с. Симеоновец ,  ще се включат общо 11 отбора, като два от тях ще са дамски. В 8,30 ч. ще бъде изтеглен жребият, а двубоите започват от 9,00 часа. На стадиона ще се играят паралелно по два мача на малки врати.

Специално за турнира на терена с отбора на МГЕРБ- Пазарджик ще излязат най-младият евродепутат от групата на ГЕРБ /ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ГЕРБ Георг Георгиев, който е и председател на Младежки ГЕРБ.

Инициативата е подкрепена и от  народните представители от ГЕРБ от Пазарджишки район д-р Дончо Баксанов,  Десислава  Костадинова и Димитър Гечев.

Надежда Терзиева съобщи още, че таксите на отборите за участие в състезанието ще бъдат предоставени за лечението на Славянка. На стадиона ще бъдат поставени  и дарителски кутии.  Ще има  щанд, от който всеки ще може да закупи според възможностите си  фланелка с надпис „Помогни на Славянка”, допълни Терзиева. Тя благодари на предприемача Марин Рачев, с чиято помощ са осигурени фланелките.

В благотворителния турнир  участват   отборите на организациите на МГЕРБ в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Белово, Велинград , Ракитово и Лесичово.  В подкрепа на каузата  ще се включат и съставите  на ФК „Рьофикс”-  Симеоновец, „Младите легенди” – Септември, „Марица”- Мененкьово, „Вихър”- Ветрен, „Зенит”- Ветрен дол” и футболните тимове от Семчиново и Момина клисура.