Едно от любимите ми места е къщата на моите родители в Пазарджишко, когато съм там, аз се чувствам истинска, това сподели топмоделът Вера Йорданова, която днес бе гост в „Преди обед“ по БТВ, заради кулинарната книга, която е издала във Финландия. Младата дама, родена в Хелзинки с право може да се нарече жител на света, тъй като животът и преминава през Париж, Ел Ей, Ню Йорк, София, Милано, Токио.

23vera2

 

Моделството определено ми донесе много. Аз израснах с него, видях света и най-важно –научих за себе си. Това за мен беше една супер подготовка за живота след това. Актьортсвото и сега писането на книга с рецепти и истории, свързани с пътуванията ми, са  креативна работа, която обичам и просто ме кара да се чувствам щастлива. Обичам да разказвам истории и може би това е връзката. А кулинарията си е просто моя страст от малка, разказа моделката. Нейните родители са музиканти и това е причината тя да бъде родена в Хелзинки, където по това време те работили.

Вера Йорданова е сгодена от година за Федерико Руис, който е от Колумбия. Освен с графичен дизайн, той се занимава и с музика, но е автор на графичното оформление на книгата с рецепти, която се нарича „До последна хапка“. Вероятно тя ще бъде издадена и в България, но Вера Йорданова сподели, че все още търси издателство, което да спази изискванията и по отношение на снимковия материал и кориците на готварската книга. Оказва се, че в страната ни това издание ще струва изключително скъпо.

23vera1-kniga

В книгата са публикувани рецепти, но и много истории, довери моделката. В повечето случаи става дума за това от къде тя е научила дадената рецепта и с историята на страната, за която става дума.