Боян Томов – директор и главен мениджър на сайта kmeta.bg връчи днес в Белово наградата за „Кмет на месеца на община под 20 000 жители“ на инж.Костадин Варев.

Той бе избран от читателите на сайта за победител в поредното издание на конкурса. През юни надпреварата между общинските управници бе на тема „Добра градска среда”. Инж. Варев зае първото място, а двама кметове заеха второто – Пенчо Геров от община Чавдар и инж. Иван Жабов от община Средец.

Кметът на община Белово спечели първото място с реализацията на проекти, които променят облика на общината. Обновен е градският площад в Белово, завършен е ремонтът на НЧ”Св.св.Кирил и Методий-1927”, осъществен чрез средства от Фонд енергийна ефективност и възобновяеми източници и по мярка 321 от ПРСР. Продължава ремонтът на сградата на музея, чиято фасада грейна след направеното саниране. В процес на осъществяване са два проекта, чрез които ще бъдат обновени стълбището, свързващо кв. Разсадника”с центъра на Белово, и алея „Юрий Гагарин”. Реконструкцията им предвижда разполагане на експозиционни пана, чрез които ще се популяризира културното, природното и историческото наследство на общината.

Възможности за спортуване жителите на Белово ще получат, благодарение на ремонта на спортната площадка, който общината извършва чрез собствени средства, и ремонта на спортната зала, направен със средства от Министерството на финансите по ПИП.

Тече  ремонт на улиците и тротоарите в населените места на община Белово.