Колко струва надписът „Добре дошли в Стрелча!”? – това е най-често задаваният напоследък въпрос във фейсбук страниците посветени на китния средногорски град. Ето и отговорът на Благой Атанасов от общинска администрация:
„За всички стрелчани, уважаващи труда на другите, искам да призная колко струва изработката на този надпис: Точната цифра по себестойност е 125,25 лв. /сто двадесет и пет лева и 25 стотинки”. В това число:
-два часа работа с багера на ВиК Стрелча; четири работни дни на служители на БКС; два курса с камъни от река Луда Яна до обекта;
Давам обяснение, защото и този път започна наддаване за поредната новост, за да се стигне до цифрата 15 000 лв. а „специалисти в бранша” казаха, че не може да е чак толкова много.
Що се отнася до мястото? Имаше няколко варианта, но това е най- подходящото, защото е входна артерия и видимостта е отлична. По добре да посрещнем гостите си с този надпис, отколкото с разпилени хартии и найлонови торбички,както беше преди?
Надписа е направен наистина по идея на г-н Евстатиев, кмет на общината, изработен от БКС, със безплатната консултация на г-н Енчо Божков, на когото искрено благодарим!
Имота е частна собственост на няколко уважавани Стрелчани, които предоставиха терена безвъзмездно за целта, за което им благодарим от името на всички!
Ако някой има някаква идея за нещо, с което да разведрим Стрелча, ние сме насреща“, завършва Атанасов.