Пети национален мотосъбор стяга през този уикенд мото клуб „Железни братя“ в  Панагюрище. Той ще се проведе по традиция в историческата местност Оборище. Съборът ще бъде открит в петък вечер и ще продължи до неделя. Организаторите са предвидили много игри, изненади и рок концерти. Мотото на събитието е „Не на войната по пътищата“. А в основата на идеята е да се напомни за пореден път, че Панагюрище даде своята невинна жертва – Петьо Гевечанов, именно заради неспазването на ограничени еза скоростта в населено място.

В 13 часа в съботния ден е планирана традиционната обиколка на града и поднесяне на цветя на паметника на Райна Княгиня, намиращ се на едноименния площад. След това съборът ще продължи в местността Оборище с атрактивно миене на мотори и стънт шоу.

По време на събора за доброто настроение на рокерите ще се погрижат и музикантите от три рок банди – Strangers, Voice & Fingers и Оксижен.

В същото време пазарджишките „Момчета от Ада“ ще поемат към Стара Загора, където също ще се проведе, но международен мотосъбор. По време на тези сбирки е имало случаи да се съберем над петдесет хиляди души споделят участниците. Шоуто е невероятно и винаги е гарнирано с много рок и бира. Най-много мотоклубове идвали от съседна Турция. Рокерите вече са тръгнали от там, като планират да направят и няколко миниекскурзии в България, преди да се присъединят към мотосъбора, който всъщност ще се състои на Старозагорски минерални бани.