От десет дни средната зона на село Драгиново няма вода, алармираха наши читатели. Елате да видите с очите си, как ходим не къпани и не прани, а кметът казва, че водата ще дойде.

Потърсихме за информация и кмета на селото Бисер Кафеджиев. Той потвърди това, че в средната зона на селото не е капвала и капка вода от десет дни. Непрекъснато съм във връзка с Борис Голомехов, който оглавява „ВКТВ“ – Велинград и той твърди, че нещата ще се нормализират. От 2009 – та година насам не е имало такава суша, коментира кметът. На практика няма причина това да се случва, но въпреки това е факт.

04biser

Най-лошото е, че хората се настройват срещу мен, а аз нямам вина, казва Кафеджиев. Миналата седмица от „ВКТВ“ дойдоха хора, за да проверят дали питейната вода не се ползва за поливане. Оказа се, че няма такова нещо и хората още повече се афектираха. Проблемът не е в жителите на селото, а в недобрата работа на водното дружество. Няма достатъчно налягане и водата от Велинград не стига до Драгиново.

Най-високите части на населеното място се сдобиват с вода от помпата, която тегли живителна течност от собствен водоизточник. Това обаче е старата помпа, разказаха хората от Драгиново. Новата така и не била монтирана, защото тя е предназначена за по-висок дебит, какъвто в момента няма. Най-ниската и средната зона се захранват с вода от Велинград. На същия хал като средната зона е и кв. Каменица в курортния център. Там също водата идва и си отива без предупреждение.

В същото време хората се съмняват, че някой им погажда номера, защото миналата година в още по-сериозните жеги водата не е спирала. В Сърница също имаха проблем с водоснабдяването и там набедиха хората, че поливали с вода от чешмата. „ВКТВ“ да вземат да си оправят водопроводите и да спрат да ни тормозят, завиха драгиновци.