Ден преди Празника на Стрелча в града кипи трескава подготовка за посрещането му. По неясни за никого причини обаче вандалски изпълнения не липсват. Най-пресният пример за това е построената преди ден чешмичка в Парка с миниатюрите. „И нощес, тя вече беше разрушена! При всичкия зор от липса на време, ще бъде отново възстановена! В парка винаги има много деца, майки, почиващи, стрелчани и нуждата от водичка там, беше въпиюща! Да се утоли жажда, да се измият мръсни ръчички, плодове, претоплено личице и още много, много нужди! На кого попречи? На кого душата изгаря от злоба и жлъч?! Какво да му пожелаем на него и подобните му?!“ – пита риторично Мария Динчева, която е авторката на идеята за тази чешмичка. 

Мнението на стрелчани е, че независимо от факта, че местните избори са чак през октомври, предизборните игри вече са започнали. Най-напред със заяждането за надписа „Добре дошли в Стрелча!“, а след това и с всичко новосъздадено в града.

Няма логика да се разсъждава по този начин, но това е факт, коментират жителите на красивия град. Част от тях оценяват новите придобивки, но други упорито отричат ползата от тях.