ЦСКА ще играе два пъти с наши областни представители на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик през тази есен, съобщи pzsport.info. Отборът на Чико (Бяга) вече официално е заявил градския стадион на Пазарджик за домакинството си с „армейците“.

Причината е много проста: нито спортното съоръжение в Бяга, нито новото в Брацигово, което ще бъде открито през този месец, нямат необходимият капацитет седящи места за да поемат мач с очаквана няколко хилядна аудитория от местни и външни зрители. Както е известно, според изискванията на БФС на отбора гост трябва да се предоставят седящи места за минимум 10% от общия капацитет на стадиона, а отделно от това трябва да се подсигури и буферна зона между двете агитки. Именно поради тази причина бяжани са подали за мача с ЦСКА стадиона на Пазарджик.

Официална позиция по този въпрос от страна на Балкан няма, но на 99% и този клуб ще посреще ЦСКА в Пазарджик, тъй като стадионите в Бяга и Септември нямат нужния капацитет за зрители. Стадион „Балкан“ има не повече от 800 седящи места, а „Локомотив“ в Септември не повече от 3 000. Първи от областните ни представители ЦСКА ще приеме съставът на Чико (Бяга) – още в шестия кръг. Балкан ще има челен сблъсък с колоса от София едва в 15-тия кръг, а Чепинец ще играе с „армейците“ у дома чак през пролетта. Извън темата „ЦСКА“ стана още ясно, че съставът на Чико е заявил за останалите си домакински мачове стадиона в село Бяга, а като резервен е посочен този в Брацигово.