Пет лева за килограм боровинки искат търговците на пазара в Пазарджик. Цената се оказа твърде изгодна, тъй като на Атолука и в Равногор, те се предлагат на шест и седем лева за същото количество. Горски ягоди могат да се купят на Цигов чарк или на Юндола. Цената им е  десет лева за килограм.

Заради сушавото време манатарката стана много ценна и за да си купите килограм от вкусната гъба, ще трябва да платите 12 лв. за килограм.

Цените на храните са най-ниските от година насам, това пък показват данните от Държавната комисия по стокови борси и тържища. Най-сериозно пада при търговията на едро цената на зеленчуците. Оранжерийните домати поевтиняват с цели 31,6% и килограм от тях се търгува за 67 ст. Градинските са малко по-скъпи на едро – 95 ст. за килограм, но и тяхната цена е поевтиняла с 22,6%.

Естествено поевтиняването на зарзавата е типично за сезона. Ако любимото ви ястие е шопската салата, освен по-евтини домати, можете да си вземете и зелени чушки за 1,18 лв. за килограм и да спестите 19,2% от стойността им спрямо миналата седмица. Краставиците, гледани на открито, се продават по 94 ст, а оранжерийни за 77 ст за килограм. По-евтино е и олиото и вече се търгува на едро срещу 2,20 лв. Зелето се продава на борсите и тържищата средно по 35 стотинки, а пресните картофи по 59 ст.

Oт плодовете поевтиняват прасковите до 1,09 лева за кг. За сметка на това поскъпват ябълките до 1,57 лв. за кг и лимоните до 3,5 лв. Кравето сирене и каймата също поскъпват, но съвсем незначително. Пилешкото месо се предлага по 3,87 лева за килограм. Цената на захарта е 1.25 лева за килограм, брашното – 86 ст, а яйцата 18 стотинки за бройка.