Тази вечер от 19 ч. в храм „Успение Богородично“ в Пещера, ще бъде отслужена вечерня от владиката дядо Николай. Повод за това е пребиваването на чудотворната икона „Златната ябълка“ в родопския град. На службата ще присъстват миряните от града и околните селища, специална покана е пратена и до кмета Георги Козарев, който е сред инициаторите на днешното събитие.

Идната сряда – 12 август, от 19.00 часа в катедралния храм „Успение Богородично“ в гр. Пазарджик митрополит Николай също ще отслужи вечерня с молебен канон към Света Богородица. Митрополит Николай ще донесе чудотворната икона на Божията Майка, наречена „Златната ябълка“, пред която ще бъде отслужено молитвеното последование.

На на следващият ден – четвъртък вечернята с молебния канон пред „Златната ябълка“ Негово Високопреосвещенство ще отслужи в храм „Успение Богородично“ в гр. Велинград.

Поканват се всички вярващи да вземат молитвено участие в светите служби и се поклонят пред чудотворния образ на Пресветата Владичица Богородица.