07ha6i6

Четирима мъже са задържани за 72 часа, при акция на криминалисти от ОДМВР – Пловдив и колегите им от дирекцията в Пазарджик. Задържана е група за разпространение на наркотични вещества. По време съвместната акция е иззето и солидно количество дрога.

Операцията е проведена от екипи на двете дирекции в нощта срещу четвъртък, в  местността „Писковец” край Пазарджик. Там били задържани Т.Т. /32 г./ от Долна баня, Н.А. /22 г./ от софийското село Житен, пловдивчаните А.К. /28 г./, В.К. /28 г./ и Н.Н. /41 г./, както и Д.Г. /42 г./ от София. У единия от мъжете били открити две полиетиленови пликчета с около 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Проверени са и три автомобила, ползвани от членове на групата  – „БМВ Х5”, „Порше Кайен” и „Рено”. Последвало претърсване в къщата на столичанина Д.Г. в съседното село Звъничево. Там полицаите открили 12 опаковани със скоч кубчета кафяво вещество, което се оказало хашиш. Количеството на намерената дрога е 6.3 килограма.  В имота на софиянеца криминалистите намерили и малокалибрена карабина, заедно с 237 боеприпаса за нея, всичките незаконно притежавани.

Резултатите от спецакцията са докладвани незабавно на Окръжната прокуратура в областния град. На четирима от мъжете е повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК и срокът  на задържането им е удължен на 72 часа Предстои внасяне на искане от прокуратурата в Окръжен съд – Пазарджик за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.
Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната дейност на шестимата мъже.