Az-deteto.bg обявява конкурс за творческо писане с тема „Моето невероятно лятно приключение“. С него искаме да ви предизвикаме да ни разкажете в кратко есе или пък в стихотворение за най-невероятното приключение, което ви се е случвало през лятната ваканция! А ако все още не ви се е случило, защо не ни разкажете за преживяването, което мечтаете да ви се случи някой ден!

Както и миналата година, вдъхновението и талантът нека са от вас, а наградите – от нас!

Очакваме вашите приключенски творби, не по-дълги от една страница на Word, на имейла ни info@az-deteto.com. Изпращайте писмата си с есета или стихотворения до 30 август 2015г. Не забравяйте към писмото да добавите и вашите имена, навършени години и населено място.

Всички творби ще бъдат прочетени внимателно от журито ни в състав:

Петя Кокудева – детски автор

Виктория Бисерова – издател

Иван Раденков – детски автор

Мария Дуковска – главен редактор на  Az-dеteto.bg

А най-добрите от тях ще бъдат отличени и наградени.

При оценяването участниците и техните творби ще бъдат разделени на две възрастови групи: от 6 до 10 г. и от 10 до 14 г.

Всички изпратени творби ще бъдат публикувани на сайта Az-dеteto.bg.

Конкурсът се провежда като част от инициативата на Az-deteto.bg за насърчаване на детското четене  „Забавното лятно четене“, като резултатите в конкурса ще бъдат обявени на 13 септември по време на финала на  „Забавното лятно четене“ 2015г.

Очакваме ви и ви пожелаваме прекрасно лято, изпълнено с много положителни емоции и разбира се, интересни книги, които не забравяйте да добавяте във вашите читателски дневници.