Валентин ГЕОРГИЕВ, треньор

На Гребната база в Пловдив вчера се проведе последното за сезона Държавно първенство по триатлон-спринтова дистанция. Участие взеха над 120 състезатели от всички градове в България,развиващи този толкова труден,но атрактивен спорт.

За информация на Олимпийските игри 2012г в Лондон триатлонът е спорта с най-висок зрителски интерес, като се има в предвид, че официално е включен в олимпийското движение през 2000 година.

Зрителски интерес не липсваше и на гребния канал в Пловдив,въпреки жаркото слънце и старт в 14 ч. на обяд трибуните бяха препълнени. СК”Шампион” участва с 28 състезатели в 4 възрастови групи и имаше 7 старта при момичета и момчета, родени от 2008 до 1999г.

100% успех за шампионите 7 старта- спечелени 7 златни,2 сребърни и 1 бронзов медал. Ето и нашите медалисти :
0 група/род 2005 и по-малки/- златни за Маурисио Папазов и Цветелина Начева
1 група/род.2004-2003/- златни за Александър Дачев и Михаела Зонова,бронз за Цветимира Метанова
2 група/род.2002-2001/- златен за Никол Бечева,сребърен за Габриела Григорова
3 група/род.1999-2000/- златни  за Юлия Спасова и Велизар Велизаров,сребърен за Йордан Гюров

Отлична оценка заслужават всички наши състезатели,всички завършиха успешно трасето, отлично подготвени и мотивирани, тренираха дълго и упорито цялото лято и резултатите също са отлични. Наградата си получават още днес. В 17 ч. в новооткрития офис на клуба ще се проведе първата сбирка, с музика и почерпка от медалистите, а утре вместо тренировка ще разпуснем на близък плаж.

Благодарности  на всички родители,които подкрепят изявите на децата си и работата на треньорите, благодарим на Сдружение „Егида” за логистичната подкрепа през целия сезон.