Малко пред 19.00ч. снощи възникнал пожар в жилище в Пазарджик, причинен от газова бутилка намираща се на балкона. На място пристигнали огнеборци с един противопожарен автомобил. За радост не са нанесени сериозни щети, няма и пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с газовата бутилка.

Малко след полунощ в РСПБЗН-Пазарджик се получил сигнал за пожар в навес, намиращ се в село Сбор. Пристигналите на място пожарникари с два автомобила успели да загасят огъня. Стихията обаче успяла да унищожи около 20 кв.метра покривна конструкция и 10 куб.метра дърва за огрев. Спасена е намиращата се в непосредствена близост къща.

Няколко часа по-късно в районната служба в Панагюрище постъпил сигнал за лумнал огън в къща, намираща се в село Оборище. Екипите се отзовали, пожара бил потушен,  унищожено е имущество и обзавеждане на къщата. Причината за възникване на инцидента е в късо съединение на електрическата инсталация.

Техническа неизправност също е станала причина за запалването на „УАЗ” в промишлената зона на Велинград. Огнеборците от курорта реагирали незабавно, но огънят успял бързо да унищожи цялото возило.

На 18 сигнала са реагирали служителите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик през изминалото денонощие. Сухи треви, стърнища и отпадъци са горели в районите на Пазарджик, селата Алеко Константиново, Мирянци, Дюлево, Бошуля, Ковачево и Лозен.