Членове на туристическата секция към Спортен клуб „Човеколюбие” покориха най-високия връх на Балканския полуостров – връх Мусала /2 925 м./, съобщи Анна Тилова.

По инициатива на управителя на Център „Човеколюбие” – г-жа Мария Мерджанова, беше сформирана група от 13 човека, решени да докажат своите сили и  възможности.. Направени бяха инструктаж и предварителна подготовка. С радост и нетърпение всички очакваха момента на тръгване с туроператорска фирма „Надежда 21”.

Групата пътува с автобус от Пазарджик до Боровец, откъдето с кабинков лифт  достигна хижа „Ястребец”. Придвижването с лифта беше вълнуващо преживяване – пред очите на всички се разкри Рила планина с цялото си величие. По планинска пътека групата достигна до хижа „Мусала”, откъдето започна атаката на върха.

Изкачването до Мусала беше изпитание за всеки. До върха достигнаха най-мотивираните и подготвени за условията членове на клуба. Част от групата остана в подножието, където се наслади на удивителните гледки и прохладата на три от Мусаленските езера.

Походът до Мусала имаше терапевтичен ефект за членовете на клуба и беше поредната тренировка по стълбата на планинското майсторство.