Отбиваните от АМ“Тракия“ ТИР-ове се измъкват през Бошуля и през Околовръстното на Пазарджик продължават към Пловдив. Това създава изключително натоварване по отсечката Бошуля – Пазарджик, тъй като шосето не е пригодено за движение на тежкотоварни камиони, които заради жегата пъплят и затварят пътя, алармираха очевидци на случилото се. Вчера бе въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона на територията на област Пазарджик.

Забраната бе наложена поради покачване на температурата над 35 градуса. По време на забраната тежкотоварните автомобили трябваше да изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

ТИР-овете преминали през Бошуля бяха предимно с хърватска и румънска регистрация, поясниха очевидците. Те настояват полицията да вземе мерки и ако днес движението на тежките камиони отново бъде ограничено, да ги задължат да останат край магистралата, а не да нахлуват в „индианска нишка“ в населеното им място. Камионите нанасят непоправими щети на без друго увредения вече паваж в селото, което се слави с танк и две оръдия пред кметството.