Велинградският моторист Михаил Паунов успял да спечели две от състезанията с мотор, организирани през последния месец от популярните в цяла България мото събори, съобщи местният вестник „Темпо“. Първото от тях се проведе по време на събора на мотористите във Велинград, който беше в началото на месец юли, 2014 г. Тогава Мишо стана първи със своето Сузуки на 400-метровата отсечка в клас до 750 кубика. Две седмици по-късно успехът бе повторен и на мото събора в Разлог, където отново нашият представител остави всички конкуренти зад себе си, пишат колегите от „Темпо“ година ппреди нелепия инцидент от тази седмица.

14mihail
Роденият през 1992 година любител на моторните спортове заяви, че интересът му към бързите скорости датира още от най-ранна детска възраст. Постепенно този интерес прераства в хоби и от 16-17 годишен той започва сериозно да напредва в интереса си. Първоначално закупеният кросов мотор е заменен с пистовото Сузуки, с което в момента той печели състезание след състезание. Следващото такова ще бъде на 2 август в Пазарджик, а погледът на младия състезател е насочен и към най-голямото моторно събитие за сезона – събора край Велико Търново, където традиционно се събират около 7-8 хиляди машини от цялата страна. По време на тези събития освен много рок музика, има и доста състезания с мотори, обяснява Мишо. Става въпрос освен за споменатата стартова отсечка от 400 м. и за т. нар. стънд или майсторско каране, където пък друг представител на велинградската школа – Янко Янков се представя успешно.

“Това е скъпо хоби и удоволствие”, заявява Мишо, като уточнява, че поддръжката на неговия мотор му струва около 2-3 хиляди лева на година. “Но пък изживяването да летиш с 290 км. си струва всеки лев!”, завършва с усмивка той. Засега амбициите на Мишо са да се изявява по време на тези събития, но не изключва възможността един ден да се занимава и професионално.

Припомняме, че Мишо загина нелепо в сряда вечерта като се блъсна с мотора си в стълб, в родния си град.