Песента на ракитовката Христина Димова „Бащин грях“, заема трето място в класацията на публиката за тазгодишното издание на „Пирин фолк“.

В конкурса поетесата се представя с пет текста. „Бащин грях“ се изпълнява от Светлин Миланов и има всички шансове да спечели конкурса. Самата песен можете да чуете тук, а ако тя ви хареса не забравяйте да гласувате. Вляво ще видите малка елипса, в която има цифри и ръчичка за одобрение. Кликнете върху нея и изчакайте системата да одобри гласът ви.

15hristina

Христина Димова е родена, живее и работи в Ракитово. Завършила е ПУ ‘Паисий Хилендарски’ специалност ‘Начална педагогика’. От 2000 г. е член на Съюза на българските писатели. Автор и съавтор в няколко сборника с поезия, като нейни творби са публикувани навсякъде в централни издания. Литературни награди от конкурси за поезия с национален мащаб: 1. ‘Яворови дни’ – Поморие 97 – 1-ва награда; Национален литературен конкурс – Панагюрище 2000 – 1-ва награда; Национален поетичен конкурс ‘П.Славейков’Столична община ИСБП; Конкурс за поезия ‘Пролет моя’ София; Национален литературен конкурс ‘Поетични хоризонти’ Разград и др. Тя се представя на ‘Пирин фолк’ 2010 както със свои авторски текстове, така и с адаптации на български и литературни адаптации на чужди автори.