Двоен празник отбелязаха в събота – Голяма Богородица, жителите и гостите на Церово.  Празникът на селото и откриване на изцяло обновеното народно читалище „ Георги Бенковски 1900г.” Лентата на изцяло реновираната читалищна сграда прерязаха кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров и председателя на читалището Боян Гърков, съобщи зам. кметът Веселина Милкова.

„Аз и моят екип положихме максимални усилия проектът за ремонта на читалището да бъде завършен в срок и се радвам, че успяхме за празника на селото. Трябва да спомена, че подобен ремонт на читалищната сграда не е правен от построянавето й преди около 60 години.“, заяви в словото си инж. Серьожа Лазаров. Той допълни, че община Лесичово е единствена в региона, в която са изцяло обновени 4 читалища в рамките на настоящия мандат.
Пълното реновиране на читалището е  извършено по два спечелени проекта от програма „ Развитие на селските райони”.1234

Първият е по мярка 322 – „ Обновяване и развитие на населените места”, и включва ремонтните дейностти по сградата на читалище „ Г.Бенковски 1900г.” Неговата стойност е 820 хиляди лева. С тези средства основно е подменен покрива на сградата, поставена е нова дограма и изолация, подменена е „ВиК“ инсталацията, частично са подменени подовите настилки, читалището е изцяло измазано.

Вторият проект е по мярка 321- „Основни услуги на населението” . С него е извършена цялостна подмяна на оборудването на читалището, която е на стойност 360 хиляди лева. Това включва 40 нови компютъра, доставка на мултимедийна и озвучителна техника, изцяло ново обзавеждане на читалището.

За празника на Церово с подаръци бяха зарадвани  най-младия жител на селото Димитър Матеев и най-младото семейство Йорданка и Огнян Илиеви.  За добрата празнична атмосфера на празника се погрижиха илюзонистът Боби Шоу, комикът Весо Парцала, местна пенсионерска певческа група и детски самодеен танцов състав. В кулминация на вечерата се превърна концертът на Сашка Васева.