Програмата посветена на 50 годишнината от създаването на медодобивния гигант „Асарел Медет“, започва в 10:30 часа, на 29 август /събота/ с водосвет и празничен молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии, която е дарение от „Асарел-Медет“АД.

Между 11 и 11:30 часа небето над Средногорието ще бъде арена на атрактивно авиошоу.
Около обяд черпак ще развърти кулинар номер едно на републиката Ути Бъчваров. Той ще готви един тон рибена чорба в казан, изработен от асарелска мед. Празничният концерт „50 години заедно“ стартира в 11:30 часа с изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев“. След това на сцената ще излязат мажоретният състав към Обединен детски комплекс-Панагюрище и Фолклорен танцов състав „Тангра“ от село Попинци.
Почитателите на българската музика ще бъдат зарадвани с хитовете на дует „Ритон“ и Тони Димитрова, а тези на традиционния български фолклор с изпълненията наНиколина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. За феновете на поп-фолка ще пее Анелия, а за почитателите на съвременната българска поп-музика ще бъдат изпълненията на Михаела Филева, Били Хлапето, Дивна и Вензи.
Кулминацията в празничната програма за 50-годишния юбилей на „Асарел-Медет“АД ще бъде концертът на роклегендата Джо Лин Търнър, който се очаква да излезе на сцената около 17 часа. Световноизвестният музикант ще изпълни най-големите хитове на „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ като „I Surrender”, “Can`t Let You Go”, “Street of Dreams”, “Perfect Strangers”, “Smoke on the Water” и други. Водещи на празничния концерт „50 години заедно“ ще бъдат Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, които са подготвили и хумористични скечове. За улеснение на гостите са осигурени автобуси, които ще тръгват в 9 часа от автогара Панагюрище, селата от общината и Стрелча. В обратна посока автобусите тръгват от село Панагюрски колонии в 17.00 часа.