На седем сигнала са се отзовали пожарникарите в региона през изминалото денонощие. Екипи на РСПБЗН-Велинград са посетили сигнал за пожар в склад намиращ се в Ракитово. За радост собственикът реагирал бързо и огънят бил загасен минути по-късно.

На улица във Велинград дърво паднало върху „Лада”-та на Б.Х. Екип от огнеборци отстранили дървото, като за радост няма пострадали хора. Две мазета са били отводнени във велинградското село Драгиново. Причината за това е в падналия обилен дъжд вчера следобед на територията на областта.

Най–сериозен е случаят с пожар в селскостопанска постройка намираща се в панагюрското село Бъта. Сигнал за случилото се бил подаден около 01.20ч. вчера, като за мястото незабавно заминала дежурната смяна огнеборци с два противопожарни автомобила. След почти пет часа произшествието било ликвидирано напълно.

Стихията успяла да унищожи около 200 кв.метра от покривната конструкция, 2000 бали с фураж, четири крави, доилен агрегат, бяла и черна техника. Спасени са 10 животни и намиращата се в непосредствена близост друго сграда. На мястото е извършен и оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище, образувано е дознание.

* Снимка – Венци Барамов, Драгиново