Побързайте да се запасите с добре запазени учебници „втора ръка“, защото с наближаването на първия учебен ден, шансът за това значително намалява, това съветват родители на средношколци, които вече са обходили борсите в града. 

Изкупуването на учебници за повторна употреба започна още от 15 юни във фоайето на Младежкия дом в Пазарджик, там и сега можете да продадете своите употребявани образователни книги и да се сдобиете с нови за следващия клас, разказва Трендафил Цанков, който компетентно ще ви насочи към необходимите ви справочници и христоматии.

В момента все още няма усърдно търсене. Причината е, че засега някои от учениците все още не са наясно точно по кой учебник ще се обучават през предстоящата учебна година. Припомняме, че фирмата изкупува добре запазени учебници, като взависимост от външния им вид те струват от 40 до 50% от коричната им цена. Приблизително такава е и стойността на тези, които ще си купите от същата борса за следващия клас.

19DAFKATA1

Освен това тук можете да намерите помагала, тетрадки и почти всичко, което е свързано с работата в клас.

Борсата ще работи до пети октомври, но при интерес от страна на учениците работният и период може да бъде удължен.

НЯКОЛКО СЪВЕТА

Отлично запазена „История“ за 8-и клас, чиято цена в книжарницата е 10 лева, на борсата може да бъде намерена за 7 лева. Продавачите съветват учениците да купуват по точно изготвен списък, защото има случаи, когато едно и също издателство предлага различни варианти на учебник за един клас. Най-дефицитни са учебниците втора ръка за 12 клас, тъй като абитуриентите не се интересуват от препродажба.