20arena

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев пристигнаха в Панагюрище, за да открият обновения градски площад „20 април“, както и новата спортна зала „Арена Асарел“.

Откриването на залата започна с изпълнението на химна на Република България от Виктория Манева, която участва в кастинга за детската Евровизия в „Шоуто на Слави“ – изпълнението вижте тук /клипът е заснет от Райка Лещарова.

При откриването премиерът Борисов каза, че в сферата на спорта, когато се работи с душа и сърце, се случват добри неща като тази зала, която е прекрасна, предаде радио „Фокус“ – Пазарджик. Залата е резултат на публично-частно партньорство, но премиерът изтъкна, че и държавата съдейства на общините за изграждане на различни обекти. Като пример той посочи новата пречиствателна станция в Панагюрище, подмяната на водопровода и канализацията и допълни, че в периода 10-15 септември ще е готово и новото депо за битови отпадъци в Панагюрище. „Каня ви на 30-ти август в Пловдив, когато ще открием нова спортна зала, така както сме обещали всеки ден хората да виждат какво сме направили”, каза Борисов.

Той пожела на всички да бъдат здрави, да се трудят и да спортуват, да се радват на много спортни успехи в новата зала. Пред залата премиерът бе посрещнат от облечени в национални костюми жители на града – Поп Грую Бански, Райна Княгиня. В чест на Борисов гръмна и черешовото топче. На церемонията по откриването присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на спорта Калин Каменов, евродепутатът – Владимир Уручев, посланикът на република Беларус в България, инвеститорът на залата, кметът на Панагюрище, депутати от Пазарджишки избирателен район.

Зала „Арена Асарел” има две хиляди места. Залата се оказа тясна, за да побере всички жители и желаещи да присъстват на откриването.

20boyko4 20boyko5 20boyko6 20boyko7-ko 20boyko20boyko2 20boyko3

20boyko9 20boyko10 20boyko11 20boyko12 20boyko13 20boyko14 20boyko

20bo1

20bo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20bo2