21jordan_mladenov14

Ексдепутатът Йордан Младенов е и кандидат – кмет на БСП за Пещера, съобщи действащият кмет на града Георги Козарев. До това решение се е стигнало след като станало ясно, че Младенов има най-много подкрепа в листата за общински съветници и ще бъде неин водач. Втори е Павел Куцев, а трети Георги Козарев. На общинската конференция е присъствал и депутатът Янаки Стоилов. Действащият кмет Георги Козарев се отказа от участие в кметската надпревара, същото направи и Георги Петърнейчев.

Йордан е млад и заслужава подкрепа, смята Георги Козарев. Според него Младенов има качества, за да бъде успешен кмет на Пещера. Нямаме противоречия и продължаваме заедно битката напред, каза още Козарев.

Минути след 23 часа, Йордан Младенов публикува следното обръщение на фейсбукстраницата си:

Тази вечер общинската конференция на БСП в Пещера ми повери възможността да направя избор за издигане на кандидатурата ми за кмет на общината. Благодаря за доверието, което ми беше гласувано и благодаря на приятелите, които ме подкрепиха. В следващите няколко дни ми предстоят разговори с партньорски организации, политически сили, хората от общината, за да взема своето решение. Съзнавам, че изборът е труден и отговорността е огромна. Но отговорностите никога не са ме плашили, защото винаги съм се опитвал да отстоявам интересите на жителите на Пещера, да бъда открит към техните проблеми и чрез работата си да подпомагам развитието на местната общност. Изборът е труден, защото той ме задължава да оправдая очакванията на всички ви, да взема най-доброто решение не за мен като човек, а за хората – като мои съграждани и мои приятели, и се надявам наистина да направя правилния избор.