В Пазарджик вчера се проведе учредителна общинска конференция на ПП АБВ Пазарджик. В залата присъстваха над 80 делегати от цялата община.

Гости  бяха доц. Д-р Стайко Спиридонов, зам.председател на гражданския съвет на ПП АБВ , Трендафил Величков- областен управител на област Пазарджик, Иван Джатев- организационен секретар на ПП АБВ и Николай Недков- координатор на ПП АБВ за южен централен район.

22abv

С младежки  дух, ентусиазъм и демократизъм бе избрано ръководство на ПП АБВ в общината, съобщиха участници в събитието.

22abv1

Атанас Шопов- маркетинг специалист и бизнесмен и Тодор Пройчев- политолог и магистър по политики и стратегии в публичната администрация,  координатори по структурирането на партията в областта бяха избрани с пълно единодушие за председател и зам. председател на общинската структура. За организационен секретар беше избран инженерът Ангел Минков. Новото ръководство се състои от 7 души, като в него влиза и председателя на структурата на младежкото АБВ в общината Свилен Млеканов.

На учредителната конференция за кандидат кмет на Пазарджик от ПП АБВ бе избран също единодушно областният управител Трендафил Величков. Конференцията гласува мандат, за преговори с евентуални коалиционни  партньори и решението за явяване на местните избори в община Пазарджик да се вземе от общиснкото ръководство.

Час по-късно на областна учредителна партийна конференция за областен председател беше избран Трендафил Величков. В нея участие взеха  общински председатели и координатори на ПП АБВ, както и делегати от общинските структури на партията в областта.  По предложение на новия председател състава на областният съвет ще бъде разширен и в него влизат всички общински председатели на партията в областта, зам. Председатели, областният организационен секретар Тодор Пройчев, председателите на клубовете на младежите и на жените, както и всички членове на НИС на ПП АБВ от област Пазарджик.

На проведената конференция бяха утвърдени кандидатурите за кмет на община Пазарджик  Трендафил Величков и за кмет на община Велинград, Венко Балтаджиев.