Навръх честването на 4 години от възстановяването на структурата на ВМРО в град Пещера организацията обяви и своя кандидат за кмет на общината. Това е председателят на ВМРО в града и сегашен заместник-кмет на Пещера Стефан Балабанов.

Официално кандидатурата му бе представена от заместник-председателя на партията и народен представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

Веселинов изтъкна достойнствата в дейността на Балабанов и пожела успех в предстоящите избори за местна власт. Заместник-прдседателят на ВМРО имаше честта да връчи и 52 членски карти на новоприети членове в редиците на ВМРО – Пещера.

Искрен Веселинов заяви увереността си в доброто представяне на ВМРО в изборите в Пещера и обясни, че общината има нужда от управление от родолюбци, за които е важно населеното място да се развива и местните жители да просперират.

Кандидатът за кмет Стефан Балабанов благодари на събралите се пещерчани за доверието и посочи, че като кмет единствената му задача ще е да работи за доброто на жителите. По думите му Пещера се нуждае от ново управление и той се ангажира да бъде носител на промяната.

Неслучайно и мотото, под което бе представена кандидатурата на Балабанов за кмет на Пещера, е „За съграждащите – помощ всекиму! За рушащите – прошка никому! България над всичко!“