Политическата немощ на БСП взема застрашителни размери в Пазарджик, това доказа вторият опит да се избере кандидат за кмет на столетницата в областния град. След като липсваше кворум, общинската конференция не пристъпи към избор на един от двамата кандидати – адвокатите Атанас Павлов и Стоян Парпулов. Въпреки че на пресконференция в понеделник местното ръководство на партията подчерта, че тя е единна днешните им действия показаха точно обратното.

22BSP_kandidati2015

Това, което се случва е повече от жалко, коментира местен социалист. Партията с най-дълголетна история, с ясна идеология и очертани жалони, остава в дъното на политическата надпревара. Има отговорни за съсипването на партията и те някой ден ще трябва да дават отчет за действията си. Има ядро от хора, които чакат, за да знаят за кого да гласуват на изборите, а се оказва, че сто души от ръководството не могат да надмогнат личните си злоби и пристрастия, за да го излъчат. Със сигурност следващият кмет на Пазарджик пак ще е Тодор Попов, ама нашите хора сами си го искат. Хич не ща да ги слушам какво говорят в Общинския съвет, те не искат да имат мнозинство там. Искат само да си чешат егото. Жалко за партията.

Ако има пет човека в Общинския съвет на есен, ще се черпим с ракия, додава друг от участниците в конференцията. Патовата ситуация отново води към името на Трендафил Величков, който от вчера е официално обявената кандидатура на АБВ. Вероятно БСП не искат да носят отговорността за своя бъдещ провал и търсят начин да излязат сухи от водата, коментират от партията на Първанов.