Според астрологичната карта направена от Йорданка Игнатова, Мехмет е дал погрешна информация за своето местонахождение, когато е позвънил на приятелите си. Търсят го не където трябва, смята тя. Според нея момчето се е заблудило и се намира в близост до пасбище, на високо място. Ще бъде намерен при интензивно търсене в период от 4- до 15 дни.

Ето и цялата и прогноза:

Изчезналият младеж представлява седми дом в хорарната карта. Той е зает от знака
Рак с управител нощното светило – Луната и Лъва – Слънцето. Пренареждаме картата, като започваме да броим седми дом като първи. Луната е в знака Стрелец, като последният съвпад тя е направила с планетата Сатурн, която е в нейният четвърти дом – родителите. При своето движение Луната осъществява аспект само с планетата Меркурий, управляваща 11-ти дом от новопостроеният хороскоп за момчето. Той е осъществил някакъв контакт с приятели, което не е трябвало да прави, защото вероятно не е могъл да даде правилни координати за евентуално търсене или приятелите просто не са разбрали и не могат да дадат точни сведения. Луната
управлява и неговият 12-ти дом, защото върхът на първи и 12 –ти са вписани в един и същи знак – Рака. А това означава страх, загуба, поемане по неправилни скрити и недостъпни места.
Луната в знака на Стрелеца означава – на далече от местото където е било момчето първоначално, хълмисто, високо място, близко до пасбище, до дърво Но ако се вземе и вписаният знак на Лъва и Слънцето в знака Дева – скрито. В аспект с Плутон в знака Козирог – запустял участък, сенчесто место, обрасло с бодливи или други храсти. Висока местност но в улей, основа на храст, дърво, оврази, неприветливо и може би с неприятен мирис. Посока – Север към Запад от първоначалното место където е било момчето.
Луната не сключва аспект с управителите на четвърти и осми домове. Но слънцето в
своето движение ще сключи аспект съвпад с Юпитер, съуправителя на Луната, Опозиция с управителя на осми негов дом и Плутон в негов шести дом, което не предвещава добър край.
Ще бъде намерен при интензивно търсене в период от 4- до 15 дни.