25mehmed

Тялото на издирвания вече четвърти ден 21-годишен Мехмет Сечков от велинградското село Света Петка е открито днес преди обед в района на местността „Яденица“. Не е ясно в кой от трите дни на неизвестност е починал, нито причината за неговата смърт.

Както вече стана ясно, младият мъж бил с родителите си да бере горски плодове в района на местността „Балабаница“ намираща се по пътя за Белмекен. Внезапно изчезнал и след няколко часа безуспешно търсене родителите сигнализирали на своите близки и подали сигнал на телефона за спешни повиквания-112.

Още същата вечер местни жители, пожарникари и служители на полицейското управление се включили в издирването. На следващия ден към тях се присъединили спасители от Планинската спасителна служба с екипи от Боровец, Банско и Разлог, водач и следово куче от ОДМВР-Пазарджик, полицаи от РУ-Велинград, спасители от РДПБЗН-Пазарджик, горски работници, лесничеи, ловци и местно население. Над 300-350 човека и пет кучета три дни безуспешно търсили следи, които да водят към 21-годишният жител на селото.

За съжаление днес преди обед бил получен сигнал от група хора тръгнали да берат горски плодове, че в района на местността „Яденица“ е открит труп на млад мъж. Незабавно издирващите екипи се насочили към мястото и там се установило, че това е издирваният.

Дежурна група от РУ-Септември  /тъй като района се обслужва от това полицейско управление/ се е придвижила към мястото и ще извърши оглед на местопроизшествието. За да се изясни точната причина за смъртта трупът ще бъде транспортиран за аутопсия в МБАЛ-Пазарджик. По случая е образувано полицейско производство.