Над петдесет деца дневно посещават читалните на двата отдела на библиотеката към читалище „Развитие – 1873“ в Пещера, разказва библиотекарката Богдана Сиракова. Въпреки че лятото отива към финал и до началото на учебната година има по-малко от месец малчуганите с радост споделят своите емоции от прочетените книги.

Богдана Сиракова им организира и други занимания като например, възлага им да рисуват любимите герои от прочетените книги, а след това заедно правят изложби.

Не трябва да чакаме детето да се е научило да чете, за да влезе в контакт с книгата, а да се впуснем в света на книжните приключения още от самото раждане. Четенето е и взаимно удоволствие за детето и родителя. Книжките с приказки ви дават възможност да прекарате чудесни моменти само със своето дете, казва Богдана.

И за да бъде по интересно и за малки и големи пълното потапяне във вълшебния свят на герои и приключения, лято 2015 в библиотеката е изпълнено с четене на приказки, в Клуб”Приятел на книгата” – групово четене на произведенията от списъците за лятото.Рисуване на любими герои от произведения, прожекции на екранизации на детски произведения, изучавани в училище.

Провеждане и организиране на библиотечни екскурзии с книги, изработване на интересни предмети, деца- доброволци помагат в помощ на хора от „третата възраст“ в усвояването на новите технологии и интернет, „Как да предпазим себе си и детето си в летните жеги” – здравни беседи и др. Библиотеката продължава да осъществява дейността си като съвременен информационен център, който не само предоставя услуги, но се превръща и в желано и любимо място за културен отдих на населението.

26bogdana

Жорко е на 3 години обича да разглежда книжки и да му четат приказки

26ivo

Иво е на 3 години и харесва да посещава библиотеката и да разглежда книжките