Счупване на врата е предизвикало смъртта на 21 годишният Мехмет от Света Петка. Момчето е тичало по склона и се е спънало, при падането се е получило счупване на първия гръбначен прешлен и той е загинал на място, сочи аутопсията извършена в Пазарджик. Няма никакви следи от насилие върху тялото, категорични са лекарите.

Кофите с боровинки са били намерени на около двеста метра по-нагоре от тялото на момчето. Вероятно нещо наистина го е уплашило и той е хукнал да бяга. При първоначалния оглед са нарени и следи от падането на Мехмет, той е ударил лошо и главата си. Дори и родителите му да са били до него, пак нямаше да могат да го спасят, казват лекарите патоанатоми. Смъртта е настъпила мигновено, около 14.30 ч. в събота. Тялото е било подгизнало от вода, заради падналия обилен дъжд след смъртта на Мехмет.

Най-вероятно това се е случило още в събота, когато момчето е тръгнало към семейния автомобил и по неясни причини е объркало посоката. Тялото е освободено от Съдебна медицина и вероятно днес или утре Мехмет ще бъде погребан в родното си село.

Все още обаче в прокуратурата разследването не е приключено, тъй като е назначена тройна съдебно – медицинска експертиза, която със сигурност трябва да установи, че смъртта на Мехмет е в резултат на негови, а не чужди действия.

Не е изяснен моментът дали животно или човек е предизвикал тичането на момчето по склона. Заради това делото е образувано „за склоняване към самоубийство“, съобщиха от Окръжна прокуратура. на мястото е извършен повторен оглед, който трябва да събере категорични доказателства за случилото се.